Mercatus Woondiensten

Mercatus Woondiensten te Emmeloord.

De bestaande huisvesting van Mercatus waar circa 70 mensen werken was na 13 jaar toe was aan een renovatie. Niet alleen versleten vloeren, slechte klimaatbeheersing en verouderd meubilair hebben hun doen besluiten om het rigoureus aan te pakken. Maar ook de veranderde manier van dienstverlening aan klanten, meer gebruik van halffabricaten en minder opslag bouwmaterialen zodat de werkplaats en magazijnen te groot waren, en het aantrekkelijk zijn voor  nieuwe medewerkers.

Zodoende besloten zij om het bestaande gebouw voor een groot deel te strippen en helemaal opnieuw in te delen en in te richten. En om klaar te zijn voor de toekomst werd dit gedaan volgens het gedachtegoed van Het nieuwe Werken. Inmiddels is de vernieuwde huisvesting opgeleverd en zijn ze vanaf 3 september in een fraai multifunctioneel gebouw getrokken.

Het hart van de begane grond in een sfeervol grandcafe gecreëerd waar medewerkers en klanten elkaar ontmoeten en spreken. Dit grandcafe is de verbinding tussen de ontvangst, de spreek en vergaderruimtes en de overige werkruimtes die met name boven zijn gesitueerd. Elke functie is duidelijk zichtbaar door de keuze van meubilair en situering.

In de werkplaats van vroeger is een zeer fraaie multifunctionele vergader/presentatieruimte gekomen die ook sávonds los van het hoofdgebouw gebruikt kan worden voor vele doeleinden.

Realisatie September 2012

Leverancier inrichting  HYPERLINK "http://www.tomkantoor.nl" www.tomkantoor.nl

 

 

Mercatus Woondiensten

Mercatus Woondiensten te Emmeloord.

De bestaande huisvesting van Mercatus waar circa 70 mensen werken was na 13 jaar toe was aan een renovatie. Niet alleen versleten vloeren, slechte klimaatbeheersing en verouderd meubilair hebben hun doen besluiten om het rigoureus aan te pakken. Maar ook de veranderde manier van dienstverlening aan klanten, meer gebruik van halffabricaten en minder opslag bouwmaterialen zodat de werkplaats en magazijnen te groot waren, en het aantrekkelijk zijn voor  nieuwe medewerkers.

Zodoende besloten zij om het bestaande gebouw voor een groot deel te strippen en helemaal opnieuw in te delen en in te richten. En om klaar te zijn voor de toekomst werd dit gedaan volgens het gedachtegoed van Het nieuwe Werken. Inmiddels is de vernieuwde huisvesting opgeleverd en zijn ze vanaf 3 september in een fraai multifunctioneel gebouw getrokken.

Het hart van de begane grond in een sfeervol grandcafe gecreëerd waar medewerkers en klanten elkaar ontmoeten en spreken. Dit grandcafe is de verbinding tussen de ontvangst, de spreek en vergaderruimtes en de overige werkruimtes die met name boven zijn gesitueerd. Elke functie is duidelijk zichtbaar door de keuze van meubilair en situering.

In de werkplaats van vroeger is een zeer fraaie multifunctionele vergader/presentatieruimte gekomen die ook sávonds los van het hoofdgebouw gebruikt kan worden voor vele doeleinden.

Realisatie September 2012

Leverancier inrichting  HYPERLINK "http://www.tomkantoor.nl" www.tomkantoor.nl