Publiekshal voor de gemeente Wageningen

Ontwerp voor een nieuwe algemene publiekshal voor het stadhuis van Wageningen. Het was al lang een wens om de afdeling burgerzaken, communicatie en informatiereceptie van de gemeente Wageningen samen onder te brengen op de begane grond van het huidige stadhuis. Doch dit stadhuis bestond uit twee totaal verschillende gebouwen verbonden door een glazen lichtschacht waarin de entree was opgenomen. We hebben de toegang naar voren gehaald en vervangen door een draaideur.Vervolgens hebben we de binnengevel van het gebouw uit de jaren 70 openen gemaakt. In dat gebouw moesten ook de balie burgerzaken komen evenals de bijbehorende kantoren. De betonnen trap die het nieuwste gebouw op de eerste etage verbond met het monumentale pand werd vervangen door een trap met glazen treden die de lichtval van de lichtschacht niet meer tegenhield. Met de komst van een totaal nieuwe tegelvloer en de gelijke cirkelvorm van de receptie balie en de balie voor burgerzaken werden de twee ruimtes een geheel.

Publiekshal voor de gemeente Wageningen

Ontwerp voor een nieuwe algemene publiekshal voor het stadhuis van Wageningen. Het was al lang een wens om de afdeling burgerzaken, communicatie en informatiereceptie van de gemeente Wageningen samen onder te brengen op de begane grond van het huidige stadhuis. Doch dit stadhuis bestond uit twee totaal verschillende gebouwen verbonden door een glazen lichtschacht waarin de entree was opgenomen. We hebben de toegang naar voren gehaald en vervangen door een draaideur.Vervolgens hebben we de binnengevel van het gebouw uit de jaren 70 openen gemaakt. In dat gebouw moesten ook de balie burgerzaken komen evenals de bijbehorende kantoren. De betonnen trap die het nieuwste gebouw op de eerste etage verbond met het monumentale pand werd vervangen door een trap met glazen treden die de lichtval van de lichtschacht niet meer tegenhield. Met de komst van een totaal nieuwe tegelvloer en de gelijke cirkelvorm van de receptie balie en de balie voor burgerzaken werden de twee ruimtes een geheel.