Raadszaal voor de gemeente Maassluis

Ontwerp voor de renovatie en herinrichting van de raadszaal. Met als uitgangspunten de invoering van het dualisme en de opwaardering van de verouderde zaal. Het gehele gebouw is voorzien van grijze bakstenen en donker houten plafonds. Wij wilden ook absoluut niet dat het een andere wereld in een bestaand gebouw zou worden vandaar dat gezocht werd in het toevoegen van elementen in de bestaande ruimte. Uiteindelijk zijn we gekomen tot deze ellips-vormige tafelopstelling waarboven we een “hemel” waarin verlichting en techniek ondergebracht werden. Om de wanden aan de aandacht te onttrekken werden hiervoor deels panelen gehangen welke zijn voorzien van een fraaie wandbekleding en verlichting.

Raadszaal voor de gemeente Maassluis

Ontwerp voor de renovatie en herinrichting van de raadszaal. Met als uitgangspunten de invoering van het dualisme en de opwaardering van de verouderde zaal. Het gehele gebouw is voorzien van grijze bakstenen en donker houten plafonds. Wij wilden ook absoluut niet dat het een andere wereld in een bestaand gebouw zou worden vandaar dat gezocht werd in het toevoegen van elementen in de bestaande ruimte. Uiteindelijk zijn we gekomen tot deze ellips-vormige tafelopstelling waarboven we een “hemel” waarin verlichting en techniek ondergebracht werden. Om de wanden aan de aandacht te onttrekken werden hiervoor deels panelen gehangen welke zijn voorzien van een fraaie wandbekleding en verlichting.